De TuinTijdingen uit ’t Satyrwoud

Lady Waterford Hall

Ik weet niet hoe sommige mensen het doen, bijna elke dag een nieuw artikel schrijven. Misschien is mijn leven gewoon niet interessant genoeg ervoor…

Hoe dan ook. Ik was van plan een volledige post te schrijven over een recente uitstap naar Lady Waterford Hall, maar mijn geheugen is verschríkkelijk en volgens mij zou het niet erg interessant zou zijn. In plaats daarvan, hier zijn wat foto’s van de reis:

De binnenkant van een kleine kerkzaal, waarvan de muren aan de bovenkant bedekt zijn met glorieuze schilderijen van bijbelse taferelen, de onderste helften wit geschilderd en bedekt met kleinere, ingelijste schilderijen. De vloer is bezaaid met stoelen, informatiestands, kasten, en andere dergelijke hulpmiddelen. Achter in beeld snuffelen twee mensen in de schappen van de winkel, terwijl twee anderen aan de balie werken. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
Wijzend naar de cadeauwinkel.
Een prerafaëlitisch schilderij op een houten paneel siert de muren van de eerder afgebeelde kerkzaal. Hierop staat een jongen met gouden haar in een tuniek en een staf, David de Herder, trots zijn kudde schapen hoedend terwijl de bergen op de achtergrond opdoemen. Hij staat afgebeeld in een driehoekig kader, met op de bovenste twee randen een bijbelse tekst en op de onderste rand in hoofdletters: "David. De. Herder." Rondom de lijst zijn nog twee portretten gegraveerd in kleinere cirkels, terwijl de rest is beschilderd met heldergroene bladeren en wijnranken.
"De Student". Deze foto is een beetje meer potato quality dan de rest, want het schilderij zit achter een glazen lijst…

(Mogelijke bezoekers: De toegang is gratis met een voorgestelde donatie van drie pond, en het museum is rolstoeltoegankelijk.)

Laat een reactie achter

    Wees aardig, alstublieft. Reacties worden misschien bewerkt voor spelling en hoofdlettergebruik, want ik ben een pedant. Simpel markup: *vet*, /cursief/, [//satyrs.eu koppelingen]→ Meer